Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Οι 5 τύποι των άπιστων αντρών, σύμφωνα με τους ειδικούς

Ανάλογα με το κίνητρο που έχει ένας άντρας για να κάνει την ...κουτσουκέλα, οι ειδικοί κατηγοριοποιούν τα άπιστα αρσενικά σε πέντε διαφορετικούς τύπους.
Αν σκεφτεί κανείς πως το 75% των άπιστων αντρών δηλώνει αρκετά ικανοποιημένο από τον γάμο του και ευτυχισμένο πλάι στη γυναίκα του, δημιουργείται έντονα το ερώτημα: «γιατί την απατά τότε;»
 Υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν έναν άντρα σε άλλη αγκαλιά, πέρα από τα προβλήματα στη σχέση, που ίσως θα να ήταν μια απάντηση (αν βέβαια δεν υπήρχε το παραπάνω ποσοστό). Τα κίνητρα αυτά έχουν να κάνουν κυρίως με τον χαρακτήρα του ανθρώπου και τις ανασφάλειες που κρύβει μέσα του.
 Μερικοί τύποι άπιστων αντρών:
-Ο ευκαιριακός τύπος είναι επιρρεπής σε τυχαίες ευκαιρίες γιατί έτσι επιβεβαιώνει τον ανδρισμό του. Συνήθως, δεν νιώθει τίποτα για την ερωμένη του και δεν έχει σοβαρά προβλήματα στη σχέση του. Και το χειρότερο είναι πως δεν αισθάνεται καμία ενοχή.
-Ο νάρκισσος. Όταν ένας άντρας είναι πολύ ωραίος είναι πιθανό να πέσει στη παγίδα και να «ερωτευτεί» τον εαυτό του. Θεωρώντας λοιπόν πως έχει απίστευτα προσόντα για να έχει όποια θέλει, κοιμάται και με άλλες συστηματικά χωρίς να δένεται όμως με καμία.
-Ο κουρασμένος οικογενειάρχης. Πρόκειται για τον άντρα που κάποια στιγμή αποφασίζει πως δεν θέλει όλη του η ζωή να περιστρέφεται γύρω από τη σύζυγο και τα παιδιά. Στο να ξενοκοιτάξει όμως παίζει σημαντικό ρόλο το αν η γυναίκα του εξακολουθεί να περιποιείται την εμφάνιση της και τη νοιάζει ακόμη να τον ικανοποιεί σεξουαλικά.
-Ο αδύναμος χαρακτήρας. Είναι ο άντρας που ενώ νιώθει ότι του λείπουν πράγματα από τη σχέση νιώθει αδύναμος να τα συζητήσει και να τα αλλάξει. Κρατώντας τα μέσα του όμως, αντιδρά ακραία και δημιουργεί ένα παράνομο δεσμό μς έντονα στοιχεία συντροφικότητας. Αυτός ο τύπος όταν βρει μια τέτοια ερωμένη και ξέρει πως αν χωρίσει δεν θα μείνει μόνος του, σχεδόν πάντα εγκαταλείπει τη σύντροφό του και συνεχίζει με το 3ο πρόσωπο.
-Ο μισογύνης τύπος. Είναι ο άντρας που επειδή δεν εκτιμά τις γυναίκες τις χρησιμοποιεί για σεξ και πάνω απ’ όλα δεν μπορεί να σεβαστεί όπως θα έπρεπε τη σύντροφό του.