Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Ευτυχία σε 30’!

Της Μαίρης Χριστοπούλου.
Αποκλείεται, ούτε τα χάπια δεν επιδρούν σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα! Κι όμως, μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου στιγμές ψυχικής ανάτασης χωρίς να χρειάζεται να καταναλώσεις ένα εργοστάσιο σοκολάτας ούτε να ξοδέψεις το μισθό σου στα μαγαζιά για shopping therapy.
Πες ένα ανέκδοτο ή ένα αστείο. Μόνο και που θα δεις τον απέναντί σου να ξεκαρδίζεται, θα σου δημιουργηθεί μια ευφορία και θα δεις που θα γελάσεις αμέσως.
Βγάλε από το χρονοντούλαπο ένα άλμπουμ με παλιές φωτογραφίες. Εκτός του ότι θα γελάσεις με το styling παλιότερων δεκαετιών, έχεις 11% περισσότερες πιθανότητες να φτιάξει η διάθεσή σου αν κοιτάζεις φωτογραφίες αγαπημένων σου προσώπων.
Δείξε λίγη τρυφερότητα στο σύντροφό σου. Έρευνες έχουν δείξει ότι γυναίκες που έχουν καθημερινά μια αγκαλιά από το σύντροφό τους, έχουν χαμηλότερη πίεση από εκείνες που είχαν μια αγκαλιά σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα. Ακόμα, γυναίκες που μπορεί να βρίσκονται στο νοσοκομείο για εξετάσεις ή για παρακολούθηση έχουν καλύτερη διάθεση και αναρρώνουν πιο γρήγορα όταν κρατάει το χέρι τους ο σύντροφός τους, παρά ένας ξένος.
Ρώτησε έναν συνάδελφο τι κάνει. Η επαγγελματική υποστήριξη που περιλαμβάνει τις καλές σχέσεις και την επικοινωνία μεταξύ συναδέλφων, θα σε βοηθήσει να βλέπεις τη δουλειά σου με πιο θετική ματιά και να παίρνεις περισσότερη ικανοποίηση από αυτήν.