Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Τα 4 λάθη στη σχέση σίγουρα που θα οδηγήσουν στο χωρισμό!

Γράφτηκε από την  Σουζάνα Κεγγίτση.
Μια πρωτότυπη έρευνα από τον ψυχοθεραπευτής John Gottman που αποκαλύπτει τους 4 βασικά λάθη που οδηγούν σε σίγουρο χωρισμό.
Ο John Gottman Μέσα από το βιβλίο του, The Seven Principles for Making Marriage Work, παρουσιάζει χρήσιμα τιπς για να μην οδηγηθεί ένα ζευγάρι στο χωρισμό. Μέσα από μια έρευνα και την πολυετή εμπειρία του στους γάμους και τα ζευγάρια, υποστηρίζει ότι ακούγοντας απλά ένα διάλογο ενός ζευγαριού για μόλις 5 λεπτά μπορεί να αποφασίσει με απόλυτη ακρίβεια αν αυτό το ζεύγος θα χωρίσει ή όχι…
Μάθε λοιπόν τα 4 λάθη, που σύμφωνα με τον ψυχοθεραπεφτή, οδηγούν σε χωρισμό:
Η κριτική για το χαρακτήρα του:
Το μεγάλο λάθος που πολλοί κάνουμε με το σύντροφό μας είναι να κριτικάρουμε όχι τη συμπεριφορά του για ένα συγκεκριμένο συμβάν, αλλά τον χαρακτήρα του! Δέξου το σύντροφό σου με τα καλά και τα κακά του και προσπάθησε να καταλάβεις ότι δεν μπορείς να αλλάξεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, αλλά μπορείς να βελτιώσεις συγκεκριμένες συμπεριφορές. 
Ειρωνεία και απέχθεια:
Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην μεταξύ σας σχέση μην είσαι επιθετική ούτε ειρωνική, και προφανώς δεν χρειάζονται τα κοσμητικά επίθετα και ο σαρκασμός! Σε οποιαδήποτε μορφή και αν εκφράζεται η δυσαρέσκεια μας δηλητηριάζει τη σχέση μας. Αν ο σύντροφός σου καταλαβαίνει από τη συμπεριφορά σου ότι τον… απεχθάνεσαι το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να εντείνεις την ένταση.
Άμυνα και συνεχής κατηγορία:
Ποτέ δεν φταίει μόνο ένας σε μια σχέση. Άφησε την άμυνα κατά μέρος και μη ρίχνεις ευθύνες μόνο στο σύντροφό σου, πάρε τις ευθύνες που σου αναλογούν και προσπαθήστε να βρείτε μια λύση που θα ικανοποιήσει και τους δύο.
Η άρνηση είναι ο χειρότερος σύμβουλος:
Σταμάτα να βρίσκεις δικαιολογίες για να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα ή μια κατάσταση που σε «πνίγει». Η άρνηση είναι ο χειρότερος σύμβουλος, μιας και σε απομακρύνει από το σύντροφο σου ενώ σε φέρνει πιο κοντά στα προβλήματα.
Οι έρευνες αποκαλύπτουν πως αυτό που καταστρέφει έναν γάμο ή μια σχέση δεν είναι οι μεγάλες διαφορές που έχουν τα ζευγάρια αλλά ο τρόπος που τα αντιμετωπίζουν. Τα περισσότερα προβλήματα  δεν λύνονται ποτέ και όμως οι άνθρωποι επιμένουν να θέλουν να αλλάξουν το μυαλό του άλλου. Αυτό όμως δεν συμβαίνει ποτέ. Και αυτό γιατί σχεδόν όλες οι διαφωνίες των ζευγαριών βασίζονται σε θεμελιώδεις διαφορές όπως τις αξίες, τον τρόπο ζωής και την προσωπικότητα.

ΠΗΓΗ: faysbook.gr