Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Ίδρυση Σχολής Μαντολίνου

Το Ωδείο Φλώρινας ιδρύει Σχολή Μαντολίνου (Μαντολινάτα), ύστερα από πρόταση του μαέστρου και μέλους του Δ.Σ. Δημοσθένη Μούσιου και ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ωδείου. Ο Δημοσθένης Μούσιος (μαέστρος τότε της Ανδρικής Χορωδίας του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης») είχε ιδρύσει το 1958 Μαντολινάτα, η οποία αργότερα -λόγω του προχωρημένου της ηλικίας των συμμετεχόντων- μετονομάστηκε σε «Ορχήστρα Παλαιμάχων». 

Το Ωδείο επιχειρεί μια ανασύσταση του συνόλου με τη συμμετοχή μελών ανεξάρτητου ηλικίας. Την ευθύνη της διδασκαλίας αναλαμβάνει ο καθηγητής νυκτών οργάνων του Ωδείου Βαγγέλης Καραμπέτσος. Το νέο σύνολο θα συνοδεύει την Χορωδία του Ωδείου και τραγουδιστές σε διάφορες εκδηλώσεις.
Η διδασκαλία του μαντολίνου θα παρέχεται δωρεάν στους 10 πρώτους μαθητές, οι οποίοι θα επιλεγούν από 3μελή επιτροπή του Ωδείου Φλώρινας αποτελούμενη από τους: Βασίλη Κίτσο (Διευθυντή του Ωδείου), Χριστίνα Βακάλη (μέλος του Δ.Σ.) και Δημοσθένη Μούσιο (μέλος του Δ.Σ.). Ο κος Καραμπέτσος προσφέρθηκε να διδάξει αφιλοκερδώς τους πρώτους 10 μαθητές της σχολής για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο.
Τα μαντολίνα θα διατεθούν από το Ωδείο και εφόσον χρειαστεί θα μπορούν οι σπουδαστές να τα έχουν και στο σπίτι για μελέτη, υπογράφοντας κάποιο δικαιολογητικό δανεισμού και καλής χρήσης.
Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στην Γραμματεία του Ωδείου Φλώρινας (2385046542) έως τις 9 Ιανουαρίου 2017.