Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

"Ντρέπομαι για το στήθος μου και κομπλάρω στο σεξ. Τί να κάνω;"

Πως να διαχειριστείς τη ντροπή για την εικόνα σου κατά τη διάρκεια του σεξ!
“Αισθάνομαι πολύ άσχημα με το στήθος μου και όταν κάνουμε έρωτα με τον σύντροφό μου θέλω να έχουμε τα φώτα κλειστά και να κάνουμε μόνο συγκεκριμένες ερωτικές στάσεις. Εκείνος θυμώνει και μου λέει συνεχώς πως δεν αφήνομαι… Πώς να διαχειριστώ αυτή την κατάσταση; “

Η εικόνα σώματος, η οποία ορίζεται από τρεις βασικούς άξονες, το πώς βλέπουμε εμείς οι ίδιοι το σώμα μας, το πώς θα θέλαμε να είναι το σώμα μας αλλά και το πώς μας βλέπουν οι άλλοι, παίζει σπουδαίο ρόλο στην αυτοπεποίθηση ενός ατόμου και κατά συνέπεια στην σεξουαλική του λειτουργία.
Είναι συχνό φαινόμενο να παρατηρούμε στο κλινικό μας έργο γυναίκες, οι οποίες εξαιτίας της έλλειψης αυτοαποδοχής, εγκλωβίζονται σε ένα στείρο από αισθήσεις σεξουαλικό παιχνίδι όπου αυτο- παρατηρούνται εμμονικά και δεν απολαμβάνουν ουσιαστικά τις στιγμές με τον σύντροφό τους. Το μυαλό τους είναι κατειλημμένο από σκέψεις αναφορικά με το πώς φαίνονται και με το τι μπορεί να σκέφτεται ο σύντροφός τους για συγκεκριμένα σημεία του σώματός τους, Μάλιστα, σεξουαλικά προβλήματα όπως η μειωμένη ερωτική επιθυμία, η αναστολή του οργασμού αλλά και η δυσκολία διέγερσης- εφύγρανσης συχνά χτυπούν την πόρτα της γυναίκας που ανησυχεί έντονα για την εικόνα της και δεν αποδέχεται τον εαυτό της.
Στη δική σου αφήγηση αναφέρεις τον απόλυτο τρόπο με τον οποίο “στήνεις” το ερωτικό σκηνικό για εσένα και τον σύντροφό σου, με κλειστά φώτα και συγκεκριμένες ερωτικές στάσεις. Έχει αξία να αντιληφθείς πως με τον τρόπο αυτό φέρνεις η ίδια την ρουτίνα στην ερωτική σας ζωή, εγκλωβίζεις τους δυό σας σε μια προκαθορισμένη ερωτική επαφή χωρίς εκπλήξεις και περιθώρια βελτίωσης και πειραματισμού. Κλείνεις τα φώτα, απαγορεύοντας ουσιαστικά στον σύντροφό σου να σε δει,να σε γνωρίσει, να κάνει έρωτα σε εσένα αισθανόμενος την ηδονή για κάθε σημείο του σώματός σου, χωρίς να έρχεται αντιμέτωπος με ένα συνεχές “μη” που δεν προάγει τον ερωτισμό σε μια σχέση.
Είναι χαρακτηριστικό πως πολλοί άνδρες αναφέρουν ότι την ώρα της ερωτικής πράξης δεν τους αφορούν οι λεπτομέρειες του γυναικείου σώματος αλλά αυτό που η γυναίκα θα εμπνεύσει. Το πόσο θα αφεθεί στο ερωτικό παιχνίδι, το πόσο πάθος θα βάλει στην στιγμή, το πόσο πρόθυμη θα είναι να πειραματιστεί με τον παρτενέρ της ώστε να ανακαλύψουν μαζί τι τους ικανοποιεί περισσότερο. Μάλιστα, οι γυναίκες που στέκουν περισσότερο αμήχανα στην ερωτική επαφή με διάθεσηαυτο- παρατήρησης, καταλήγουν να τραβούν τα βλέμματα στα σημεία που ουσιαστικά θέλουν να κρύψουν αφού και οι ίδιες είναι εκεί προσκολλημένες.
Εμπιστεύσου τον σύντροφό σου και άφησέ τον να σε γνωρίσει καλύτερα. Ξεκίνησε ίσως με έναν χαμηλό φωτισμό να παρατηρείς εσύ η ίδια το σώμα σου, κάνε βήματα προς την αυτοαποδοχή σου και αγκάλιασε αυτό που πραγματικά είσαι αναδεικνύοντας τον ερωτισμό σου. Άφησέ τον να πειραματιστεί με διαφορετικές στάσεις και προσπάθησε να διαχειριστείς σταδιακά το άγχος σου αλλά και έναν ενδεχόμενο φόβο απόρριψης που μπορεί να βιώνεις ενδόμυχα. Εάν έχετε χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης όπου αισθάνεσαι ασφαλής να ανοιχτείς, μίλησέ του για όσα σε κομπλάρουν αφού εκείνος μπορεί να σε ανακουφίσει και να σε εμψυχώσει! Εάν νιώθεις αγκυλωμένη, αναζήτησε την βοήθεια ενός Ψυχολόγου Ειδικευμένου στην Σεξουαλική Υγεία ώστε να κάνεις βήματα προς την ουσιαστική αποδοχη του εαυτού σου αλλά και προς την ουσιαστική σου σεξουαλική απελευθέρωση.
Πηγή faysbook.gr