Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

θα αναγνωρίσετε αν μια γυναίκα θέλει παιδιά. Κοιτάξτε την στο πρόσωπο!

Έχετε γνωρίσει τη γυναίκα των ονείρων σας και η σκέψη σας φτάνει μέχρι και την απόκτηση οικογένειας, αλλά η σχέση σας μετρά λίγο καιρό και φοβάστε μήπως την τρομάξετε αν της το πείτε;
Αν αναρωτιέστε όμως για το αν θα ήθελε κι εκείνη, όπως εσείς, μια μεγάλη οικογένεια τότε δεν έχετε παρά… να την κοιτάξετε καλά στο πρόσωπο!

Γυναίκες με θηλυκή εμφάνιση είναι πιο πιθανό να θέλουν να αποκτήσουν πολλά παιδιά, σύμφωνα με μια νέα έρευνα και… όσο πιο «μαλακά» είναι τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους τόσο περισσότερα κουτσούβελα θέλουν να αποκτήσουν!
Σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου St Andrews οι άντρες που θέλουν απεγνωσμένα να… γίνουν μπαμπάδες και μάλιστα πολύτεκνοι θα πρέπει να αναζητούν το έτερον ήμισυ σε γυναίκες με μικρή μύτη, μεγάλα μάτια και σαρκώδη χείλη, καθώς είναι πιο πιθανό να θέλουν να αποκτήσουν μέχρι και τέσσερα παιδιά!
Όσοι θέλουν μεν να κάνουν παιδί, αλλά αρκούνται και σε ένα, ίσως θα έπρεπε να αρχίσουν να ελκύονται από γυναίκες με λιγότερο ντελικάτα χαρακτηριστικά.
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι τα συμπεράσματα τους εξηγούνται από τα… οιστρογόνα! Όσο μεγαλύτερα είναι τα επίπεδα οιστρογόνων σε μια γυναίκα, τόσο πιο «μαλακά» χαρακτηριστικά έχει… σε συνδυασμό με αυξημένο μητρικό ένστικτο.
Οι ερευνητές ρώτησαν 25 νεαρές γυναίκες πόσα παιδιά θα ήθελαν να κάνουν και πότε και στη συνέχεια μέτρησαν τα επίπεδα οιστρογόνων τους.
Η Miriam Law Smith από το εργαστήριο Perception Lab του πανεπιστημίου St Andrews, που ειδικεύεται στην έρευνα του ανθρώπινου προσώπου δήλωσε: «Όσο περισσότερα οιστρογόνα είχαν, τόσο περισσότερα παιδιά ήθελαν. Ξαφνιαστήκαμε πολύ όταν διαπιστώσαμε αυτή την ισχυρή σχέση».
Τα επίπεδα οιστρογόνων δε φάνηκε να σχετίζονται με την ηλικία στην οποία μια γυναίκα ήθελε να ξεκινήσει οικογένεια, αλλά οι ερευνητές εκτιμούν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στο δείγμα τους συμμετείχαν μόνο νεαρές κοπέλες, που κατά μέσο όρο είχαν ως προτεραιότητα τις σπουδές και την καριέρα τους.
Σε ένα δεύτερο πείραμα, οι μελετητές φωτογράφισαν ένα διαφορετικό γκρουπ γυναικών και στη συνέχεια τις ρώτησαν για το αν επιθυμούσαν να αποκτήσουν παιδιά.
Η Dr Law Smith μετά δημιούργησε μια εικόνα από τα πρόσωπα όλων των γυναικών που είχαν δηλώσει ότι ήθελαν πολλά παιδιά και μία ακόμη με όσες δεν έδειχναν και ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση οικογένειας.
Στη συνέχεια ρώτησε ομάδα εθελοντών, αποτελούμενη από άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι βρήκαν ότι οι γυναίκες στην πρώτη φωτογραφία ήταν «περισσότερες θηλυκές».
Πηγή: newsbeast.gr