Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Μόλις χώρισες και σου έχει στοιχίσει; Δες πώς θα το ξεπεράσεις...

Μόλις χώρισες και σου έχει στοιχίσει; Δες πώς θα το ξεπεράσεις...
Η διαδρομή του χωρισμού είναι πράγματι δύσκολη και επώδυνη, ιδιαίτερα όταν η σχέση που αποχωριζόμαστε ήταν σημαντική για εμάς.
Παρακάτω θα βρείς κάποιες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου και να αποδεχτείς το χωρισμό προχωρώντας τη ζωή σου λειτουργικά και δημιουργικά.

*Σε κάποιο σημείο της πορείας του χωρισμού σου, είναι αναγκαίο να κόψεις κάθε είδους επαφή με τον πρώην σύντροφό σου. Θα σε βοηθήσει στο να «καθαρίσεις» το χώρο σου και να χτίσεις την καθημερινότητά σου σε ένα καινούριο πλαίσιο.
*Μη βιαστείς να προχωρήσεις. Βίωσε αυθεντικά τα συναισθήματά σου. Είναι αναγκαίο να κλάψεις και να πονέσεις- εάν το νιώθεις. Τα συναισθήματα μας οφείλουμε να τα βιώνουμε για να μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε!
*Βάλε όρια στις ερωτήσεις συγγενών (και λοιπών φίλων) για το «τι έγινε με τη σχέση που είχες...;». Είναι οκ να πεις «Δεν θέλω να συζητήσω για αυτό..»
*Πέρνα πολύ χρόνο με αγαπημένα σου πρόσωπα- μην απομονώνεσαι και μην «δραματοποιείς» το χωρισμό- ο έρωτας γεννιέται στην υπερβολή όμως στο χωρισμό είναι καλό να μην υπερβάλλουμε.
Πηγή faysbook.gr
*«Μίλα» στον πρώην σου, πες του όσα θέλεις να βγάλεις από μέσα σου, γράφοντας καθημερινά σε ένα ημερολόγιο. Αν έχεις τη δύναμη να το κάνεις αυτό θα αποκτήσεις και εσύ η ίδια μια τελείως διαφορετική οπτική της σχέσης ενώ θα σε διευκολύνει να αντιμετωπίσεις ταχύτερα τους φόβους σου.
Να θυμάσαι πώς η συμβολή ενός ειδικού σε θέματα σχέσεων είναι πολύτιμη όταν στο πέρασμα του χρόνου αισθανόμαστε αδύναμοι να διαχειριστούμε την απώλεια μιας σχέσης.
ΠΗΓΗ: any-news.gr