Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Μηδενική ανοχή από το Ευρωκοινοβούλιο στη βία κατά των γυναικών

Οι ευρωβουλευτές συζήτησαν το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης και της βίας κατά των γυναικών σε δημόσιους χώρους, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου με την Επίτροπο Corina Crețu. Ζήτησαν να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρεση και προσαγωγή των υπευθύνων, ανεξαρτήτως καταγωγής και φυλής.
Ορισμένοι ευρωβουλευτές, ωστόσο, υπογράμμισαν ότι το φαινόμενο της άσκησης βίας κατά των γυναικών δεν είναι καινούριο στην Ευρώπη και δεν ευθύνονται για αυτό μόνο οι ξένοι.

Οι ευρωβουλευτές επανέλαβαν την έκκλησή τους για την παρουσίαση μιας ευρωπαϊκής οδηγίας για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Την ίδια έκκληση απηύθυναν και το 2014. Επεσήμαναν ότι έχει συντελεστεί πολύ μικρή πρόοδος στον τομέα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών και κάλεσαν τα κράτη μέλη της ΕΕ να επικυρώσουν τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, το συντομότερο το δυνατόν (16 από τα 28 κράτη μέλη δεν την έχουν ακόμη επικυρώσει).
Οι ευρωβουλευτές ζήτησαν ακόμη να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για την κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών μέσω της εκπαίδευσης και του σεβασμού των ευρωπαϊκών αξιών από όλους, ανεξαρτήτως φυλής και προέλευσης. 
ΠΗΓΗ: newsbomb.gr