Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη στη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου

 Στη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου την Κυριακή 23 Αυγούστου στο νέο πάρκο της Φλώρινας με την οποία έπεσε η αυλαία των εκδηλώσεων «Πρέσπες 2015» παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος.
 Κατά τον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης είπε αναλυτικά τα εξής:
«Αγαπητοί συμπολίτες,
Κυρίες και κύριοι,
 Είναι σημαντικό ότι συνεχίζονται σε αυτήν την ακριτική περιοχή αδιάλειπτα εδώ και 25 χρόνια οι πολιτιστικές εκδηλώσεις των Πρεσπείων. Είναι ίσως οι σημαντικότερες εκδηλώσεις που γίνονται σε τοπικό επίπεδο. Η αξία τους είναι ιδιαίτερη γιατί έχουν εθνική εμβέλεια.
Γι’ αυτό τιμάμε τον εμπνευστή τους, τον κ. Λιάνη, για την πολύ σημαντική προσφορά του στον τόπο μας.
Από τη σημερινή συμμετοχή διαπιστώνω ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις εκδηλώσεις αυτές που αποτελούν αξία για την περιοχή μας. Πιστεύω ότι και τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσει ο κ. Λιάνης την ανιδιοτελή προσφορά του.
 Από την πλευρά μου, ως περιφερειακή αρχή, θέλω να τον ευχαριστήσω από την καρδιά μου και να ευχαριστήσω και όλους εσάς που συμμετέχετε και αγκαλιάζετε αυτές τις εκδηλώσεις.
 Τη δύσκολη αυτή εποχή που διανύουμε, όπου η χώρα μας βιώνει μια πραγματικά πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, πρέπει όλοι μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να δουλέψουμε συλλογικά για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχει αυτός ο τόπος.
 Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και να πάμε αυτήν τη χώρα μπροστά. Γιατί το αξίζει. Ο τόπος αυτός είναι ιερός.
 Θέλω τέλος να ευχαριστήσω τον Σταύρο Ξαρχάκο, ο οποίος επισκέπτεται πολλές φορές τη Φλώρινα και μας χαρίζει πολλές συγκινήσεις. Σήμερα είμαι σίγουρος ότι θα μας ταξιδέψει και όλοι μας θα περάσουμε ένα όμορφο βράδυ.

 Σας ευχαριστώ πολύ.»-