Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Γυναικεία διαίσθηση - Μύθος η πραγματικότητα;

Η γυναικεία διαίσθηση είναι ένα χάρισμα που έχουν πολλές γυναίκες να αντιλαμβάνονται (διαισθάνονται) γεγονότα και καταστάσεις (συνήθως αρνητικά) τα οποία δεν έχουν συμβεί ακόμα ωστόσο πρόκειται να συμβούν στο άμεσο μέλλον. Μια άλλη εξήγηση της γυναικείας διαίσθησης είναι η σωστή διαίσθηση της ψυχολογίας και της ψυχοσύνθεσης ενός άλλου ανθρώπου.
Δηλαδή με άλλα λόγια η ικανότητα που έχει η γυναίκα να αντιλαμβάνεται τις προθέσεις και το ποιόν ενός ανθρώπου. Τι ισχύει άραγε από τα δύο;
Υπάρχει η γυναικεία διαίσθηση ή μήπως είναι μύθος; Εμείς στο ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα προσπαθώντας να είμαστε όσο πιο αντικειμενικές γίνεται, συγκεντρώσαμε τα κυριότερα επιχειρήματα που έχουν οι άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι η γυναικεία διαίσθηση υπάρχει και μάλιστα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να γλιτώσει την γυναίκα από πολλούς μπελάδες, όπως επίσης και των ανθρώπων που υποστηρίζουν ότι η γυναικεία διαίσθηση δεν υπάρχει. Επίσης δημιουργήσαμε μία ψηφοφορία στην οποία μπορείτε να ψηφίσετε τι πιστεύετε σχετικά με την ύπαρξη ή όχι της γυναικείας διαίσθησης.
Η γυναικεία διαίσθηση υπάρχει:
Τα πιο γνωστά επιχειρήματα που έχουν οι άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι η γυναικεία διαίσθηση υπάρχει είναι τα εξής:
διαίσθηση της μητέρας: Μήπως σας έτυχε ποτέ όταν ήσασταν μικρές η μητέρα σας να διαισθάνθηκε κάτι κακό που έμελε να πάθετε πριν το πάθετε; Πολλές μητέρες ισχυρίζονται ότι ήταν κάπως ανήσυχες λίγο πριν συμβεί κάποιο ατύχημα στο παιδί τους. Αυτό όπως λένε δεν μπορεί να είναι σύμπτωση.διαίσθηση της ψυχοσύνθεσης ενός αγνώστου: Πολλές γυναίκες ισχυρίζονται ότι μπορούν να καταλάβουν τις προθέσεις, την ψυχολογία και την ψυχοσύνθεση ενός ανθρώπου που μόλις γνώρισαν. Έτσι είναι σε θέση να κρατήσουν απόσταση αν θεωρούν ότι δεν ταιριάζουν με τον άνθρωπο αυτό, ή αντίθετα να προσπαθήσουν να έρθουν πιο κοντά αν θεωρήσουν ότι ταιριάζουν. Είναι αυτό που λένε ότι η πρώτη εντύπωση μετράει με τη μόνη διαφορά ότι η εντύπωση μπορεί να είναι λανθασμένη ενώ η γυναικεία διαίσθηση όχι.διαίσθηση και ανησυχία: Πολλές γυναίκες ισχυρίζονται ότι πριν συμβεί κάτι κακό σε αυτές ή σαν κάποιον δικό τους άνθρωπο αισθάνονταν κάπως ανήσυχες γεγονός που δεν μπορούσαν να εξηγήσουν παρά μόνο αφού συνέβηκε το κακό και μετά.διαίσθηση και όνειρα: Πολλές γυναίκες ισχυρίζονται ότι είχαν ονειρευτεί ένα γεγονός ή μία κατάσταση και μετά από λίγο καιρό βίωσαν αυτό το γεγονός ακριβώς όπως το ονειρεύτηκαν λες και είχαν προβλέψει το μέλλον με απόλυτη ακρίβεια. γυναικεία διαίσθηση στον έρωτα: Πολλές γυναίκες φαίνεται ότι μπορούν να καταλάβουν αν ο υποψήφιος νέος έρωτας  έχει πράγματι καλές διαθέσεις.Η γυναικεία διαίσθηση δεν υπάρχει:
Οι άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι η γυναικεία διαίσθηση δεν υπάρχει έχουν τα εξής επιχειρήματα:
πρόβλεψη του μέλλοντος: Αν υπήρχε η γυναικεία διαίσθηση, τότε κατά κάποιο τρόπο θα ήταν μία πρόβλεψη του μέλλοντος. Οποιαδήποτε πρόβλεψη του μέλλοντος όμως περιλαμβάνει ρίσκο δεδομένου ότι το μέλλον δεν είναι προδιαγεγραμμένο αλλά μπορούμε να το αλλάξουμε.
Έτσι μια πρόβλεψη μπορεί να πέσει πολύ εύκολα έξω. Άρα δεν μπορεί να υπάρχει γυναικεία διαίσθηση.ανησυχία = φόβος και όχι διαίσθηση: Η ανησυχία σε πολλές περιπτώσεις είναι απλά ο φόβος της γυναίκας να μην συμβεί κάτι κακό. Η γυναίκα όταν τελικά δεν συμβεί το κακό απλά ξεχνάει ότι ανησυχούσε. Αν όμως τύχει η ανησυχία της να γίνει πραγματικότητα, τότε αυτή την ανησυχία την ονομάζει γυναικεία διαίσθηση και θεωρεί ότι πρόβλεψε το μέλλον.γυναικεία διαίσθηση στον έρωτα: Η γυναικεία διαίσθηση στον έρωτα έχει αποτύχει παταγωδώς δεδομένου ότι οι περισσότερες γυναίκες την έχουν πατήσει έστω και μια φορά στην ζωή τους να μπλέξουν με ακατάλληλους για αυτές άντρες. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα ισχύει το ακριβώς αντίθετο δεδομένου ότι αρκετές κοπέλες σήμερα φαίνεται πως έχουν τον μ.....μαγνήτη στους άντρες. διαίσθηση και όνειρα: Τα όνειρα είναι εμπνευσμένα από τα γεγονότα που ζήσαμε ή μπορεί να  φόβους ενός ανθρώπου. Πολλές φορές μπορεί να τύχει να είναι προφητικά ωστόσο υπάρχουν άλλες τόσες φορές που τελικά δεν συνέβηκε αυτό που είδαμε στα όνειρά μας.