Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Εθνική συνεννόηση ΤΩΡΑ!

Γράφει ο lexovitis
Ο Ελληνικός λαός βλέπει να ασελγούν πάνω του όλα τα κόμματα κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά, πολιτικές ομάδες  νόμιμες ή μη, συνδικαλιστές και πολλοί άλλοι "ων ουκ έστι αριθμός" και τα έχει χαμένα.
Ο κάθε πολιτικάντης, γιατί περί πολιτικάντηδων τελικά πρόκειται, σηκώνει τη σημαία της εξουσίας και διατείνεται πως αυτός και μόνο αυτός, είναι ο σωτήρας του έθνους, ζητώντας ταυτόχρονα  τη στήριξη του λαού.
Για να εδραιώσω την άποψή μου αυτή, ας μου επιτραπεί να πάω λίγα χρόνια πίσω. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο νεώτερος, πιέζοντας για εκλογές το 2004 και με τη  λογική της "ήπιας οικονομικής προσαρμογής", την στιγμή που τα οικονομικά της χώρας ήταν σε κακό χάλι, την έφερε στα πρόθυρα της καταστροφής*.
 Ήθελε να σώσει τη χώρα μόνος του.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο νεώτερος, πιέζοντας για εκλογές το 2009, με το σύνθημα "λεφτά υπάρχουν" έριξε  τη χώρα στο πρώτο μνημόνιο.
Και αυτός ήθελε να σώσει τη χώρα μόνος του.
Την σκυτάλη πήρε ο σημερινός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πιέζοντας για εκλογές το 2012, πριν από την κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου, με το σύνθημα "όχι στα μνημόνια"* έριξε τη χώρα στο δεύτερο μνημόνιο. Και αυτός ήθελε να σώσει τη χώρα μόνος του.
Σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, στα χνάρια των προηγούμενων πρωθυπουργών, πιέζει για εκλογές, με το σύνθημα " θα σκίσουμε τα μνημόνια".
Και αυτός θέλει να σώσει τη χώρα μόνος του.
Πόση φαντασία λοιπόν πρέπει να διαθέτει κανείς, για να καταλάβει πως δεν μπορεί να γίνει από μόνος του σωτήρας;
Καθίσταται λοιπόν επιτακτική ανάγκη να υπάρξει Εθνική Συνεννόηση ΤΩΡΑ. Όλοι, μηδέ των πολιτών εξαιρουμένων, πρέπει να συμφωνήσουμε σε βασικά πολιτικά σημεία , για να μην είμαστε όλοι, λαός και πολιτικοί, με το "πιστόλι στον κρόταφο" συνέχεια.   Και μη μου πείτε ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Αφού η  πολιτική είναι η "τέχνη του εφικτού" όπως διατείνονται με καμάρι οι πολιτικοί, ας κάνουμε το ανέφικτο εφικτό, μήπως και σωθεί η πανέμορφη κατά τα άλλα Ελλάδα μας.-
* Θυμηθείτε τον διψήφιο αριθμός του ελλείμματος του 2009
** Βλέπε Ζάππειο 1 και 2
http://lexovitis.blogspot.gr/2014/12/blog-post_52.html