Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΤΩ ΜΠΟΥΑΤ

Υπεγράφη την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 η σύμβαση για την «Ανάπλαση κτιρίων χώρων πρασίνου έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου Φλώρινας (κάτω μπουάτ)», από το Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας του έργου κ. Στέφανο Πατεγάκη.
Το έργο  αφορά τον παλιό χώρο της μπουάτ, που βρίσκεται σε κακή κατάσταση.

Πρόκειται ουσιαστικά για την αναβάθμιση του χώρου της μπουάτ που αποκτά χαρακτήρα επισκέψιμου πάρκου περιβαλλοντικής ενημέρωσης, μέσα από ζωντανές λειτουργίες.
Βασικό στοιχείο είναι οι δύο δεξαμενές νερού, οι οποίες συλλέγουν όμβρια ύδατα (κατά περίπτωση μπορεί να συμπληρώνεται το απαιτούμενο νερό από παροχές) οι οποίες  θα προσφέρουν το συλλεγόμενο νερό για:
i. την άρδευση των αστικών καλλιεργειών που τοποθετούνται στο νοτιοδυτικό τμήμα. Πρόκειται για μία σύγχρονη πρακτική συμμετοχικής βιολογικής καλλιέργειας, που εφαρμόζεται κυρίως σε πυκνοδομημένες περιοχές κατοικίας, όπου οι κάτοικοι της γειτονιάς είναι υπεύθυνοι για την καλλιέργεια εσπεριδοειδών και λαχανικών, τα οποία στη συνέχεια οι ίδιοι καταναλώνουν.
ii. τη λειτουργία των υδάτινων πιδάκων.
Πλησίον του υπάρχοντος αναψυκτηρίου, το οποίο θα επισκευαστεί, θα δημιουργηθεί παιδική χαρά με ειδικό συνθετικό δάπεδο και νέα, σύγχρονα και καταλληλότερα παιχνίδια.
Θα τοποθετηθούν επίσης σταθερές πέργκολες, όπου θα στεγάζουν τα απαιτούμενα τραπεζοκαθίσματα, των επιβλεπόντων γονέων.
Στη νότια πλευρά του χώρου θα δημιουργηθεί  πλατεία, καθαρά αστικού τύπου στην οποία θα επανατοποθετηθεί το άγαλμα του Ν. Δογούλη.
Στη βόρεια πλευρά, θα τοποθετηθούν εκατέρωθεν δύο χώροι στάθμευσης, για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής και κυρίως για τις γειτνιάζουσες δημόσιες υπηρεσίες.
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστου του 2015 και το συνολικό του κόστος είναι: 295.453,25ευρώ με το ΦΠΑ, μετά από σχετική έκπτωση 40%.
Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Δήμαρχος είπε:
«Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να προχωρήσουμε σε μια ακόμα σύμβαση η οποία αφορά στην ανάπλαση του χώρου απέναντι από το αρχαιολογικό μουσείο στη Φλώρινα, όπου θα γίνει η ανάπλαση των κτιρίων, του χώρου του πρασίνου, καθώς επίσης και η τοποθέτηση μιας νέας παιδικής χαράς.
Επίσης, πρέπει να σας πω ότι θα δημιουργηθεί μια σύγχρονη βιολογική καλλιέργεια, στην οποία θα συμμετέχουν και περίοικοι.
Το συγκεκριμένο έργο θα είχε ξεκινήσει νωρίτερα εάν δεν υπήρχαν οι ενστάσεις, οι οποίες το καθυστέρησαν περίπου ένα χρόνο.
Πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα σε οχτώ, μήνες και αυτό γιατί το έργο έχει υποβληθεί και εγκριθεί από το ΕΣΠΑ και οφείλει ο ανάδοχος να το τελειώσει μέχρι τα τέλη του Αυγούστου του 2015».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Νοεμβρίου 2014 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, ο κ. Δήμαρχος απαντώντας είπε:
«Το βράδυ της Δευτέρας 17 Νοεμβρίου, ενώ επέστρεφα στο σπίτι μου από τον πεζόδρομο στην Παύλου Μελά, δέχτηκα επίθεση από δύο άτομα, τα οποία βγήκαν από ένα αυτοκίνητο μαύρο, χωρίς να γνωρίζω σε ποιον ανήκει, και με γρονθοκόπησαν .
Τα άτομα αυτά ήταν ο οδηγός του Βουλευτή κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, ο κ. Αθανάσιος Καραστεργίου και ένας υποψήφιος με το συνδυασμό του κ. Κωνσταντινίδη, ο κ. Γιώργος Κωτσαλίδης.
Φυσικά, μετά από την επίθεση αυτή πήγα στην αστυνομία, κατήγγειλα το γεγονός, υπέβαλλα μήνυση και θα υποβάλλω και τις αγωγές που προβλέπει η νομοθεσία.
Μαζί μου ήταν και ο κ. Γιάννης Αντωνιάδης, ενώ μάρτυρες είναι και ο κόσμος από τα γύρω μαγαζιά».
Εδώ ο σύνδεσμος>
http://www.youtube.com/watch?v=45tLICMpeTc