Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Επαναλαμβάνεται η μουσικοθεατρική – εκπαιδευτική παράσταση «Avanti Maestro»

Μετά την ευκαιρία που είχαν πάνω από χίλιοι μαθητές της πόλης κατά την περσινή χρονιά, το Ωδείο τηρώντας τη δέσμευσή του ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η παράσταση (Avanti Maestro) θα επαναληφθεί σε σχολικές μονάδες της περιφέρειας ώστε να ανταποκριθεί στην ευθύνη του έναντι του μαθητικού δυναμικού της ευρύτερης περιοχής, φιλοξενεί και πάλι την παράσταση το διήμερο 1 και 2 Δεκεμβρίου 2014.


Παράσταση (Avanti Maestro) το Ωδείο Φλώρινας εγκαινίασε και συνεχίζει τη σειρά των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων για μαθητές Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων. Πρόκειται για εκπαιδευτικά προγράμματα που διαφοροποιούνται από τη συνηθισμένη πρακτική μιας τυπικής συναυλίας ή παράστασης, που ονομάζεται εκπαιδευτική χωρίς να είναι φορέας των ανάλογων χαρακτηριστικών.
Με στόχευση στη γνώση και την ουσιαστική ψυχαγωγία και όχι στην απλή θέαση και διασκέδαση, η παράσταση (Avanti Maestro) εντυπωσιάζει για τον βιωματικό τρόπο με τον οποίο προσφέρει πλούσιες πληροφορίες στους μικρούς μαθητές. Οι τελευταίοι εκδηλώνουν την ευχαρίστηση τους απαντώντας με ενθουσιασμό στις ερωτήσεις που τους γίνονται από τους μουσικούς και την ηθοποιό της παράστασης με τη μορφή ανακεφαλαίωσης της γνώσης. Κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό θα μοιραστεί στους δάσκαλους τους το οποίο δίνει τη δυνατότητα να συνεχιστεί και στο σχολείο ο εμπλουτισμός των εμπειριών τους με νέες πληροφορίες.
Με εκτίμηση
Βασίλειος Κίτσος
Διευθυντής Ωδείου Φλώρινας