Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Εκδήλωση για τα 40 χρόνια Ελληνικής Δημοκρατίας

Με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων της περιοχής της Καστοριάς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης η εκδήλωση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Στην εκδήλωση μίλησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ηλίας Νικολακόπουλος με θέμα «Το πολυσυζητημένο τέλος της μεταπολίτευσης», ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας με θέμα «Μεταπολίτευση: Το τέλος των διχασμών»
και ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευάνθης Χατζηβασιλείου με θέμα «Μεταπολίτευση, σαράντα χρόνια μετά: επιτεύγματα και ελλείμματα». Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου.
Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση και κατόπιν ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης «Διαδρομές στην Ιστορία». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο πρώην δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος, ο αντιδήμαρχος Νεστορίου Γιάννης Ελευθερίου, η αντιδήμαρχος Άργους Ορεστικού Αφροδίτη Μπελονάκη και ο εκπρόσωπος της περιφέρειας Πασχάλης Βάσσος.
Την ερχόμενη  Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11:30 θα πραγματοποιηθεί ομιλία στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Χάγκεν Φλάισερ με θέμα "Η μακρά σκιά του πολέμου: Ελληνογερμανικές σχέσεις 1944-2014".  Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου.