Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Πιο κοινωνικός ο έφηβος που μεγαλώνει με κατοικίδιο!

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στην σχέση μεταξύ παιδιών και ζώων. Σχέση αγάπης και ειλικρίνειας.
Κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί έρευνες για τις ευεργετικές επιδράσεις που έχει η επαφή αυτή, στα παιδιά.
Μία νέα αμερικανική έρευνα, έρχεται τώρα να επιβεβαιώσει τα παραπάνω. Ειδικοί του Πανεπιστημίου Ταφτς, διαπίστωσαν ότι έφηβοι οι οποίοι φρόντιζαν ένα κατοικίδιο, εμφάνιζαν πιο δυνατές σχέσεις στον κοινωνικό τους κύκλο σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν καμία επαφή με τα ζώα.

«Τα ευρήματά μας υποδεικνύουν ότι η ποιότητα της σχέσης εφήβου – ζώου είναι πραγματικά σημαντική», αναφέρει χαρακτηριστικά η δρ Μέγκαν Μίλερ, αναπτυξιακή ψυχολόγος και ερευνήτρια στην Κτηνιατρική Σχολή Κάμινγκς του αμερικανικού πανεπιστημίου.
«Οι νεαροί ενήλικοι στη μελέτη οι οποίοι ως έφηβοι είχαν στενή σχέση με κατοικίδια δήλωσαν ότι αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι με τον περίγυρό τους και διαθέτουν πιο ισχυρές κοινωνικές σχέσεις στη ζωή τους» προσθέτει η ειδικός.
Στην έρευνα συμμετείχαν 500 άνθρωποι ηλικίας 18-26 ετών. Οι νεαροί ενήλικοι που είχαν μεγαλώσει με κατοικίδιο ήταν πιο δοτικοί και είχαν έντονο το αίσθημα της προσφοράς στον κοινωνικό τους περίγυρο, σε σχέση με τους υπόλοιπους.
«Τα ευρήματα της μελέτης αποτελούν μια πολλά υποσχόμενη εκκίνηση για την καλύτερη κατανόηση του ρόλου και της σημασίας των ζώων στη ζωή μας, ιδιαίτερα σε μικρότερες ηλικίες» δηλώνει η δρ Μίλερ.

Πηγή: diaforetiko.gr