Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Φλώρινα: Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Φλώρινας, το οποίο στεγάζεται επί της οδού Στεφάνου Δραγούμη 4, εντός της ΣΤΟΑΣ ΤΕΓΟΥ στον 2ο όροφο.  Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23850-24081.
Σκοπός του κέντρου είναι η παροχή υπηρεσιών άμεσης αρωγής προς τις γυναίκες – θύματα έμφυλης βίας και σε ολόκληρη την οικογένεια, καθώς και η υλοποίηση δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης κρίσιμης σημασίας για την ανάδειξη του φαινομένου της έμφυλης βίας όλων των μορφών.  Οι δράσεις και οι υπηρεσίες του, οι οποίες διασφαλίζουν τον ολοκληρωτικό χαρακτήρα των παρεμβάσεων, παρέχουν:

ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική και πληροφόρηση των γυναικών θυμάτων έμφυλης  βίας και αντιμετώπιση του προβλήματος,
δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τις μορφές βίας κατά των γυναικών,
παροχή, σε συνεργασία με τους δικηγορικούς συλλόγους, υπηρεσιών νομικής βοήθειας (legalaid) για γυναίκες – θύματα βίας.
Το κέντρο στελεχώθηκε με την πρόσληψη 4 επιστημόνων ειδικοτήτων κοινωνιολόγου, κοινωνικού λειτουργού, ψυχολόγου και νομικού και λειτουργεί σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και την ΕΕΤΑΑ. 
Το έργο είναι ενταγµένο στο Ε.Π. ∆ιοικητική Μεταρρύθµιση 2007-2013 και συγχρηµατοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο και από Εθνικούς Πόρους.